judaoroszlanja

 


 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2009-12-26
 

 

 

 

Narnia

  

Szomorú, hogy a Narnia-filmet mint Krisztus passióját gyermekek részére - reklámozzák.
Az a tény, hogy az író C.S. Lewis halála előtt tiltakozott az ellen, hogy művét 'keresztény allegóriának' ábrázolják - egyáltalán nem zavarja a keresztény indítványozókat.
Nekik a bibliaszerű keresztényies idézetek ellenbizonyítékok. Az oroszlán, Aslan Krisztust ábrázolja! De Aslan csak egy fantázia termék az író, C.S. Lewis tollából és semmi közössége nincsen a "Júda Oroszlánjával", aki nem fantázia termék.

Milyen közössége van Narnia világának Isten Királyságával? Szent és szentségtelen között némelyek nem tudnak különbséget tenni! Keresztény vezetők, gyülekezetek és kiadók egyetértésüket adták e filmhez, és a gyülekezetek ajtajukat kitárták a fény és sötétség összekeverésének ténye előtt. 
A Narnia világa több mint csak egy film! Pál/Saul figyelmeztet a 2.Tim. 4,4-ben: Az igazságtól elfordítják a fülüket, de a mondákhoz/mitoszokhoz odafordulnak. Narnia a varázslás világa: boszorkányokkal, faunokkal, nimfákkal, egyszarvúakkal, kentaurokkal, szatírokkal, bika emberfejjel, erdei nimfák, koboldok és gnómok, szörnyek és óriások - ezekkel kell a keresztény világot elvarázsolni?!

Narnia világának szellemi gyökere a következő: Egy varázsital keverék - egy kevés a Bibliából, lovag mesék, görög mondavilág, mesevilág, misztika! Az oroszlán Aslan, mint Jézus pótlék áldozati halálával és feltámadásával. Ehhez jön még Ádámnak 2 fia és Évának 2 lánya -, ez mind több mint torzítás!
Időközben, különösen keresztény körökben a filmet mint kinyilatkoztatást ünnepelték és hiterősítő hatását magasztalták. 

Lehetséges, hogy én most soraimmal néhány testvérnek a lábujjára lépek, sajnos nem tehetek róla, de ha hallgatok arról amit 25 évvel ezelőtt átéltem, akkor bűnös leszek Isten előtt!

25 évvel ezelőtt egy partiról autóztam haza nagy viharban. A jó öreg bogárhátúmból menet közben kilógott az öv, ezáltal villámcsapás ért és egy nem kívánatos utazást tettem a pokolba.
(Részletes leírás: 'Az Öröklétben' rovat, 'Jesua/Jézus kegyelme nélkül már 27 éve a pokolban lennék' című bizonyságtételben olvasható. Megj. ford.)
Azok a szörnyűséges alakok amiket ott láttam, olyanok voltak mint e film figurái. Mivel az átélésem olyan tömény és szörnyű volt, sok minden a tudatalattimban maradt. A Narnia film láttán teljes rémülettel ismertem fel néhány démont, akiket akkor a pokolban láttam. Soha azelőtt nem láttam ilyen lényeket. Komolyan fel kell tenni a kérdést, honnan van ismerete/ihlete a producentnek affelől, hogy pontosan olyan szörnyeket alkosson mint amiket én az alvilágban láttam? 

A történetben gonosz szatír/Evil Satyr egy kecskedémon. A kecskebak a sátánisták szimbóluma. A filmben Evil Satyr mondja: Narnia családhoz tartozom. Az ajtó előtt állok és kopogtatok! Aki beenged, hozzám tartozik!

Nyomatékosan szeretnék figyelmeztetni mindenkit és a Bibliára hivatkozok, Isten élesen elítéli az ilyen dolgokat. Az öröklétetekről van szó -, melyik birodalomban, milyen lényekkel lesztek egy örökkévalóságon át együtt?!
Egy napon midannyiunknak számot kell adnunk az életvitelünk felől, sőt még kimondott szavaink felől is. Ezért jött az Örökkévaló Jesuában/Jézusban e Földre, hogy megmutassa nekünk az utat és szabaddá tegyen bennünket. Két utat adott elénk: az áldás útját és az átok útját - válaszd hát a megmentetés útját.

Egy látomásomban az elragadtatást láttam -, sok keresztény nem volt ott, ezért írom mindezt mint figyelmeztetést a gyülekezetek felé. 
Jesua/Jézus evangéliuma nem kitalált mende-monda!
Az az imádságom, hogy mindenki aki e sorokat olvassa az okos szüzekhez tartozhasson!
Jesua nevében az Örökkévaló áldását kívánom mindnyájunknak,
Veronika-Ulrike Barthel

Fordította: Katharina Becker